Årskrönika. Typ.

Blev inspirerad av Eva-Marie Wergård att göra en årskrönika. Her we go!
 
2010- hundens och tandläkarns år

Januari

For över till Finland för att tävla med Femme och Excel. Excel visade sig vara halvt fågelhund och flög upp två bäddar på färjan för att äta sig mätt på hela helgens hundmat när husse och jag svullade av buffèn. Ingen tävling blev det för fågelhunden, men Femme överraskade med att ta hem ett Finskt agilitycert med många duktiga ekipage på plats.

Min bästa Kit fyllde ett år och Femme fyllde tre år denna månad!

 Snowy beast. Femme.

 
Februari

Slet som en idiot för att hinna färdigt med alla patienter inför examen. Lyckades också få sjukdomen "medaljongsjukan" och en utskällning av en professor då han tyckte jag skulle ta svininfluensan på större allvar och ha munskydd i matsalen. What?

Mars

Kit och gänget fick agilityträning i ridhuset med Annica Lewin. Hoppas det blir flere träningar framöver!

Söt va? Kit..


April

Joplin får konstaterat att hon har juvertumörer som måste opereras. Allt gick bra som ni kanske vet och Joplin är pigg från eländet (tumörerna var godartade). Dock har det kommit flera av dessa små knölar, men nu får Joplin leva ett gott pensionärsliv utan att tänka mer på det.

Maj

Examensarbetet tillsammans med min vapendragare Ola Bjärbo blev färdigt. Glädje och champagne till oss! För övrig kan jag berätta att det inte finns några samband mellan halten serotonin i blodet och nedbrytning i käkleden hos patienter med reumatoid artrit. Sådetså! :D 

 Ola och Veronica redovisar

Juni

Tandläkarexamen avklarad. Fem års studier färdiga. En fantastisk och också tom känsla på samma gång. Detta ledde till att jag fick jobb på folktandvården som lustigt nog heter Adelsökliniken men också att jag kom att veckopendla till Västerås. Jobbigt att vara ifrån husse och hus. I Västerås bor jag i en garderob, eller om man så vill: mindre lägenhet med minimal lyx. Men den lägenheten har jag haft sedan 1996 så det är inga problem- jag är van!

 
Beware. Vi ska laga dina tänder när din tandläkare går i pension! :D

Svenska mästerskapen.
Excel och jag gjorde något som man lyckas med mer sällan, eller åtminstone vi lyckas mer mer sällan. Vi lyckades pricka in det mesta rätt under samma tävling och gick därmed in och vann mästerskapen någon ynka tiondel före tvåan. Som så många andra har jag varit irriterande nära att lyckas fullt ut på SM tidigare, men nu låg altså vinden rätt på oss.

Femme som hoppade in i No Limit med Annica, Anna och Anders tog hem bronsmedaljen I lag.

 Guld till guldtands-hunden!

Juli

Semester. Gjorde inte stort annat än att lata mig med husse. Vi hade vidsträckta planer på både att tävla i danmark och åka på european open. Men det blev inte så och det har jag inte ångrat. I Juli kom liksom baksmällan för en lång tids slit.

Det plöjdes böcker och latades på ”våra egna klippor”.


En tur till Gotland hann vi dock med och här såg vi både raukar och får. Gotland är nog vårat favoritställe om sommaren. Kan man annat än älska den ön?

 Excel på Gotland

Augusti

Min älskade Joplin fyllde 10 fartfyllda år! <3

Femme blir Svensk och finsk agilitychampion.

September

Blir uppringd och tillfrågad om att åka till VM dagen innan avresa. Minimalt med framförhållning och halvt panik innan jag fick chefen att gå med på att ringa återbud till 50 patienter. (Det fick ju jag göra, men ändå.)

VM var en upplevelse. Att få stå på första parkett och faktisk coacha laget till guld är en känsla man inte glömmer i första taget! Det var stort av tjejerna att hålla hela vägen!
Individuellt blev det ingen storslam. Totalt 5 fel, men med en blygsam tid. Men i det stora hade jag nog kul för hela året på denna resa. Tack till brudarna i bussen och resten av gänget för denna oförglömliga resa!

  

Oktober

Börjar på allvar samarbetet med ReDog inför mästerskapen i Danmark och får första klassens upplägg av Stefan Rosèn och Maria Olsson Knutas.  Mange takk!

Det byggs en innomhushall i Kungsör bara 35 minuter från min lilla garderob i Västerås. Kan det bli bättre?

Kit röntgas med superba A-höfter. Min lilla chokladbit!

November

Joplin äter en bit av en leksak och får åka till Strömsholm och operera sig. Igen. Detta har hänt en gång tidigare när hon var 9 månader. Tyvärr lär sig inte hundar av dessa typer av misstag och Joplin  borde förses med dragkedja på magen. Räkning på 20.000:-. Tur att man har bra försäkringsbolag.

Nordiska mästerskapen i Danmark. Excel är i toppform och är stark som aldrig förr. Lyckas slå sig in mellan Janita och Jaakko i ena individuella loppet och låg 4a efter första loppet på NM. Tyvärr höll inte min prestation ända fram då jag ådrog oss en vägran och därefter en hel rad fel i andra loppet. Lyckligtvis höll lagets insats ändå till ett NM-silver och detta är min första medalj från egna landslagsinsatser. Förhoppningsvis blir det fler chanser att visa vad man kan. Hur Excel är nästa år kan jag inte sia om, men jag hoppas att hon håller en säsong till på toppen.

 Laget tar emot medalj

December

Mitt förfall startar på allvar då jag plötsligt är närmare 60 än födseln. 3 december fyllde jag 30 år och det firades i all "stillhet" med husse på en massa galej i stockholm. Det var Ugglas revy, mat på en kanonrestaurant och därefter humor innan intagande på första klassens hotell. Tack för detta bästa husse!! <3

Kit är helt friskförklarad efter sin artroskopi i somras och vi har satt igång träningen på en helt ny nivå. Kit har en hel del bra egenskaper som jag vill förvalta.  Framförallt är hon en riktig god vän! ;)

Innan december tog slut beslutades att dra ned på arbetstid som tandläkare till förmån för min egen firma. Det blir därför mer tid att träna mina egna hundar och andra!


Vi hörs i det nya året!!!

//Veronica


GOTT NYTT ÅR (och nya kurser)!!!

Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist och så mycket har hänt att jag inte ens kan gå in i detalj på det! :D

NM silver i lag med Excel och svenska largelandslaget är värt att nämna! :P

Tack till lagkamraterna och alla supporters för ännu en fantastisk resa med landslaget!!!

***

Jag tänker inte ge mig in på någon summering av året som gått just nu, för det är en himla massa faktiskt och det finns viktigare saker att koncentrera sig på just nu!!

Nämligen: Jag började ju jobba som tandläkare i Juni och det är så att jag redan bestämt mig för att dra ned en aning i arbetstid. :) Detta betyder att det kommer finnas mer tider för hundträning av mina fyra vildbasare och såklart fler uppdrag genom min firma! Jag har smickrande nog, fått flertalet förfrågningar under året som gått och varken kunnat svara bu eller bä.. Men nu är alltså läget det att jag kommer att arrangera fler kurser och tacka ja till flera kurser. Jag har redan börjat grovplanera inför det kommande året. Det kommer bli externa kurser och några kurser på hemmabanan i Adelsö.

KURS i UPPVÄRMD HUNDARENA

Ett kurstillbud är träning i Kungsörs hundarena. Här finns 22x32 m konstgräs inomhus i värme till frusna handlers och hundar! Givetvis blir kostnaden lite högre än om man kan vara ute, men jag törs påstå att man får ut en fantastisk träningskvalitet när underlaget är bra och man slipper frysa! Det är kanon! Upplägget blir att ni får anmäla er enskilt eller i en fastställd grupp till de timmar som finns bokade på arenan. Det är än så länge bara tal om måndagar och jag får se om de tillkommer datum om det visar sig finnas intresse.

Exempel: Om fyra personer tränar 2 timmar i hallen kostar detta 450 kr per person inklusive hallavgift, resekostnad för mig och arvode. (inkl moms). Det blir mycket träning av detta om gruppen är på "samma nivå" och vi kan träna effektivt. Om ni är fyra personer som önskar boka flera timmar på raken än två kan vi diskutera priset.

Upplägget efter önskemål, jag anpassar mig.

De tider som hittils finns att boka är:

Måndag 7 februari kl 15-19
Måndag 21 februari kl 15-19
Måndag 28 mars kl 14-18
Måndag 4 april kl 18-22
Måndag 11 april kl 18-22
Måndag 18 april kl 18-22

Maila mig intresseanmälan på: vronkisen(at) hotmail.com

Helst egna grupper som ni vet "fungerar"! :P

Jag återkommer sedan när jag vet mer!

Nu återstår bara att önska alla:



RSS 2.0