SM-guld till Excel!

"YES! Vi gjorde det! Fan vad bra du är hunden!"

Den svettiga och smått blekfeta handlern kommer just i mål efter den avslutande finalrundan under svenska mästerskapen och lyfter nävarna i skyn av glädje. Hunden, den svartvita och korthåriga hade just gått i mål felfritt och såg mest förvånad ut efter sista hindret. Matten gav hunden en klapp, försökte förgäves rufsa till pälsen, rullade runt ett varv i gräset själv och inväntade spänt resultatet. Hade insatsen räckt för att gå upp i topp?

Speakern från Linköping rotade i sina papper, sade först fel.. rättade sig.. och berättar sedan att det räckte till att gå upp i ledning. Med ynkliga 1/10 sekund.

Matten uppförde sig märkligt, skrek YES så det hördes till lydnadsringen och fick en stor kram av bästa vännen. Hunden förstod fortfarande ingenting och tyckte hon kunde få hoppa några hinder till istället för att tramsa.

Nu väntade 5 nervpirrande minuter. 4 ekipage som låg före skulle göra sin finalrunda och matten visste att ledaren hade 0,8 sekunder till godo. Den ena efter den andra fick fel och Excel blev frenetiskt matad med godis. Nu var det sista hundens tur och matten tittade halvt förskräckt upp bakom tältdukarna. "Det räcker inte" hörde hon en ifrån publiken säga. I den stunden visste inte matten vad det syftades på.

När ledarhunden gick i mål nollad tänker matten "inte igen" och syftar på SM 2008 då Joplin, den fräknigaste av dem alla tog silver och blev slagen på mållinjen av den fantastiska Jenny Damm.

Sedan stod det klart. Excel hade blivit svensk mästare 2010. Den spunkigaste, konstigaste, gulligaste, roligaste, mest otursförföljda och korthårigaste hade gjort det! ÄNTLIGEN!

Grattis till alla som deltog och gjorde fina lopp! Grattis till medaljtagarna! Grattis till Karlstadshänget för ett oförglömligt SM! Grattis till domarna som gjorde perfekta banor med lagom mycket spänning för ett mästerskap! Grattis till Karlstads parkeringsvakter som blev 400 SEK rikare för att jag parkerade svenska mästaren i bilen under ett träd i skuggan på tävlingsplatsen!


Detta var inte pokalen utan- den i helt rätt färg- muggen alla fick. 

***********

BILDKAVALKAD. (Bilderna har källhänvisning. De som saknar det tillhör xlntdog.se)

Excel tar däcket på finalen.

foto. mette björne

Excel blåser såpbubblor istället för att koncentrera sig på positionen 2på2av. *herreguh*

foto mette björne

Matten är glad efter målgång och hunden funderar på vad som hände
foto Stefan Borg

Ärovarvet som gör Excel rättvisa. Sådär är hon. Faktiskt.

 
www.hundfoto.se

Hunden blir omklappad. Matten blir gratulerad. Tack till alla som grattade-betyder massor!



Supportrarna är allt. Largelaget NO LIMIT gick in IGEN och tog medalj. Brons blev det till Annica med Ess, Anna med Gandalf, Anders med Nike och så Veronica med Femme. Fast jag var bara inhoppare och det skall tillägga att mina resultat inte ens räknades, för de klarade sig bra utan mig. Men inte är jag mindre glad för det! Nädå!
Nedan ses supportarna göra sig redo inför lagfinalen!



Världens bästa och goaste smilfink var med i finalen och gjorde ett kanonlopp. Matten klantade sig med en godispåse. Slut på historien!

foto mette björne

"Jaha. En dag på jobbet. Vad händer härnäst?" :D

Foto: xlntdog.se

RSS 2.0